Kuusi Greenpeace-järjestön nimissä toimivaa mielenosoittajaa tunkeutui 28.5. Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle ja kertoi yrittävänsä teollaan herättää keskustelua ydinvoimasta ja sen turvallisuudesta. Mielenosoittajien mukaan työmaalla on havaittu 1500 laatupoikkeamaa.

Media on kertonut tapahtumasta suunnilleen juuri tuon verran. Laatupoikkeamista esim. Helsingin Sanomat kertoi 28.5. Olkiluodon projektinjohtajan Martin Landtmanin suulla, että "olemme kertoneet kaikista merkittävistä poikkeamista...  Varmistamme kyllä, että asiat ovat kunnossa ennen kuin tuotanto saa alkaa." Lehti tyytyi ylimalkaisesti kertomaan, että poikkeamia on todettu mm. hitsauksissa.

Viikon aikana en ole löytänyt edes laatupoikkeamien top10-listaa, saatika minkäänlaista toimittajien tekemää selvitystä, millainen vaikutus poikkeamilla mahdollisesti on voimalan tulevan toiminnan kannalta. Kovin suurta huomiota ei näy saaneen myöskään se, että ydinvoimalatyömaalle on voinut päästä mielenosoittajien joukko suhteellisen vähällä vaivalla.

Onko työmaalla käynyt jo aiemmin jotain ylimääräistä porukkaa, mutta käynneistä ei ole kerrottu, koska ne eivät ole olleet merkittäviä?