Kuluneella viikolla uusi eduskunta on aloittanut työnsä ja kansanedustajat ovat tarkistuttaneet valtakirjansa, lukuunottamatta kahta kansanedustajaa: Merikukka Forsiusta ja Paavo Väyrystä.
Forsiuksesta media on kertonut: "Missä on Merikukka?" (Iltasanomat 27.3.) ja "Merikukka lomailee Kanarialla - eduskunta maksaa täyttä palkkaa!" (Iltasanomat 29.3.).
Eduskunnan säännösten mukaan kansanedustaja voi olla pois valtiopäivien avajaisista, eikä hänen tarvitse tarkistuttaa kansanedustajan valtakirjaansa avajaispäivänä. Eduskunnan säännösten mukaan kansanedustajalle maksetaan palkkaa ja kulukorvausta myös loma-ajalta.
Tämä on yleinen käytäntö on myös muilla työpaikoilla. Ensimmäisenä työpäivänä voi olla pois työstä ja loma-ajalta maksetaan palkkaa.

Mikä tässä on uutinen? Ilmeisesti toimittajan tavoitteena on kyseenalaistaa Merikukka Forsiuksen poliittinen moraali, mutta eväät siihen ovat heikonlaiset.

Mielenkiintoisempaa olisi pohtia Paavo Väyrysen poliittista moraalia. Paavo Väyrynen on antanut ymmärtää jatkavansa europarlamentaarikon tehtävissä, jos hän ei saa ministerin tai puhemiehen paikkaa. Tavallisen kansanedustajan työ ei tunnu häntä kiinnostavan, vaikka hän sai 10944 suomalaisen äänen.